Büyüme ve Gelişme

Büyüme ve Gelişme

Detaylı bilgi için +90 0533 319 39 48 telefon numarasından ulaşabilirsiniz.    

Prof.Dr.Arzu DURSUN

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları & Yenidoğan

Bize Ulaşın

yenidogan-bebek

Yenidoğan Bebek

Yenidoğan bebeğiniz, dış dünyaya uyum sağlamak için birkaç haftalık bir süreye ihtiyaç duymaktadır .İlk haftarda, ne zaman ne yapacağını önceden kestiremezsiniz. Bazı günler daha aktif,.
saglam-cocuk-takibi

Sağlam Çocuk Takibi

Çocuk doktoru deyince herkesin aklına, hasta çocukları tedavi eden hekim gelir. Oysa çocuk doktorlarının günlük işlerinin önemli bölümünü sağlam çocukların takibi alır. Çünkü çocuğun sağlıklı.
2-aylik-bebek

2.Ay

2-4 aylar arası bebeğiniz büyüme atakları yapacak ve bu dönemlerde de artmış bir beslenme talebi olacaktır. Kilo alımı iyiyse, halen istedikçe beslemeniz uygundur. En azından.
4-ay-bebek

4. Ay

Uykulu haldeyken emzik vermeden, beslemeden, sallamadan yatağına koymanız iyi uyku alışkanlıkları geliştirmesini sağlayacaktır. Artık, bebeğiniz kendi odasında, kendi yatağında uyuyor olmalıdır.
6-ay-bebek

6. Ay

Bebeği keyfi yerindeyken besleyin, gıdayı daha iyi kabul edecektir. Eğer bir şeyi yemek istemiyorsa, ısrarcı olmayın, bir süre sonra tekrar deneyin.
9-ay-bebek

9. Ay

Bebeğin kendini besleme denemeleri yapmasına - her zaman başaramasa da - izin verin. Bebek, kendisini beslenme olayının bir parçası olarak hissederse, bu onun için daha.
12-aylik-bebek

12. Ay

1 yaşla birlikte iştah azalabilir, çeşitli gıdalar önerin, ama bebeği zorlamayın. Sevdiği ve sevmediği besinler olabilir, onun tercihine saygı gösterin. Eğer bu kurallara uymazsanız, aranızda.
15ay

15. Ay

15 aylık bebek, kendini beslemeye çalışır, yiyecekleri parmaklarıyla ağzına götürebilir, kaşık kullanabilir. Elbette bu; etrafın, üstünün başının kirlenmesi anlamına gelecektir, fakat aşırı titizlik gösterip bebeği.
18-aylik-bebek-1000x500

18. Ay

Artık çocuğunuz, 3 ana 2 ara öğün alıyor olmalıdır. Bundan fazlası, kötü beslenme alışkanlıklarının yerleşmesine yol açar. Ara öğünlerin mümkün olduğunca sağlıklı olmasına gayret etmeli,.
2yas

2 Yaş

Artık çocuğunuz aile sofrasında sizinle birlikte yemek yemeli, kendisini ailenin bir parçası olarak hissetmelidir. Kendi kendine yemesine, hangi yemekten ve ne miktar yiyeceğine kendisinin karar.
3-4years

3-4 Yaş

Bu yaştaki çocuğun iyi beslenme alışkanlıkları kazanmasında ailece yenen yemekler önemlidir, bu alışkanlıklar ömür boyu devam edecektir. Onun yemesini istediğiniz gıdaları siz de yiyerek çocuğa.
5yas

5. Yaş

Artık çocuğunuzun sevdiği ve sevmediği gıdalar belirlenmiştir. Sağlıklı, besleyici öğün ve ara öğünlerle gereksinimlerini karşılamasını sağlayın. Kahvaltı öğününü atlamasına izin vermeyin, kahvaltı alışkanlığı kazandırın.
Bize Ulaşın
Biz Sizi Arayalım